Μηλοπιτάκια… γρήγορα!

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Υλικά για 45 μηλοπιτάκια περίπου:
200 γρ βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 φακελάκι βανίλια
1 πακέτο φαρίνα (δηλ. μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
4 μέτρια μήλα
Λίγες κουταλιές χυμός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη
Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη. 
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τα μήλα κομματάκια και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Μόλις κρυώσει το βιτάμ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε.
Ρίχνουμε την βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
Προσθέτουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τα τσακίζουμε ζεστά ή κρύα!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ!!! No2
  2. ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ..ΤΟ ΜΗΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙ ΕΠΕΣΕ..!!!
  3. Κέικ με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας
  4. Χαλβάς χριστουγεννιάτικος!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • μηλοπιτακια