Μηλόπιτα upside down

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook

 Είναι η βασίλισσα των γλυκών αυτή την εποχή.
Μήλα κόκκινα και ζουμερά, τριγύρω μου,επόμενη σκέψη είναι μηλόπιτα,τι άλλο;…

 ΥΛΙΚΑ
50 γρ βούτυρο 
4-5 κ.σούπας καστανή ζάχαρη
3-4 μήλα μεσαίου μεγέθους
1/2 κ.γλ. σκόνη κανέλα
Για τη ζύμη:
180 γρ.βούτυρο αγελαδινό
270 γρ. ζάχαρη
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
100 γρ. ξινόγαλα
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
τρούφα
σταγόνες καραμέλας
Παίρνουμε ένα ταψί 26 εκ. και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του με το βούτυρο λιωμένο.
Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Χτυπάμε το βούτυρο,μαλακωμένο,με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τ’αυγά.
Ρίχνουμε το ξινόγαλα και προσθέτουμε το αλεύρι με τις βανίλιες,
Τελευταίο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού.
Περιχύνουμε τα μήλα στο ταψί με τη ζύμη και ψήνουμε στους 180 β. να ροδίσει και να ψηθεί καλά το κέικ.
Αφήνουμε 15 λ. περίπου να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Η τρούφα είναι προαιρετική και προέκυψε επειδή εγώ δεν προνόησα να βάλω αντικολλητικό χαρτί,οπότε και η εμφάνιση ήταν λίγο…αλαλούμ!Ωστόσο γευστικά στάθηκε μια χαρά.
Αν δεν τη θέλετε πασπαλίστε ελαφρά με άχνη ή ζεστάνετε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και περιχύσετε.

Αν σας άνοιξε η όρεξη και γι’αλλες μηλόπιτες σερβίρουμε και με πορτοκάλι,και με φυστίκι Αιγίνης, και με παγωτό και μια εξπρές για τους πολύ βιαστικούς.

Καλό απόγευμα,με μια κούπα ζεστό καφέ….φέτος έπιασε κρύο νωρίς…

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ~Μηλόπιτα Upside Down~
  2. Μηλόπιτα με φυστίκι Αιγίνης
  3. ΜΗΛΟΠΙΤΑ!!!!!!
  4. Αναποδογυριστή μηλόπιτα με σιρόπι…