Συνταγή για μοσχάρι ροσμπίφ

 



Μοσχάρι ροσμπίφ με μακαρόνια.


fotog

Η αγαπημένη Κυριακάτικη συνταγή της μαμάς: ελληνικό ροσμπίφ με χοντρό μακαρόνι.



4.5 αστέρια από
2 σέφ

Προετοιμασία: 5 λεπτά
| Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά
| Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Συνταγή για: 8 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 380 γρ.

Θερμίδες: 470 | Λιπαρά: 21 gr

Υλικά:


Κομμένο μερίδες μοσχάρι:
1 1/2 κιλό περίπου



Ελαιόλαδο:
3 + 2 κουταλιές


Ψιλοκομμένο κρεμμύδι:
1 μεγάλο



Λευκό ξηρό κρασί:
1/2 κούπα


Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες:
600 γρ.



Αλάτι, πιπέρι:
όσο χρειαστεί



Γλυκιά πάπρικα:
1/2 κουταλάκι



δάφνη:
2 φύλλα



Κανέλα:
1 ξύλο



Γαρύφαλλο:
2 καρφάκια



Μακαρόνια:
500 γρ.



Τριμμένο τυρί:
όσο σας αρέσει

Οδηγίες:


1. Ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές.

2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και αφού μαραθεί, σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε αλατοπίπερο, τη δάφνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, αλατοπίπερο, την πάπρικα και την ντομάτα.

3. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (περίπου 1 ώρα). Αν χρειαστεί υγρά, προσθέτετε λίγο νερό.

4. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε. Τα λαδώνετε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

5. Μοιράζετε τα μακαρόνια σε πιάτα, από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Μαγειρεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2010
από την syntages24


Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μοσχάρι ψητό
  2. Συνταγή για κρέας λεμονάτο
  3. Συνταγή για τονοσαλάτα με ζυμαρικά
  4. Συνταγή για κρέπες πατάτας

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • ροσμπίφ
  • μοσχαρι ροσμπιφ
  • μοσχαρι ροζμπιφ
  • μοσχάρι συνταγή
  • ροσμπίφ αργυρω