Μοσχαράκι με Δενδρολίβανο Μέλι Μοσχοφίλερο και Λαχανικά

 

Δείτε τη συνταγή στο Merry Christmas

Τρυφερό μοσχαράκι με μελωμένη σάλτσα διακριτικό άρωμα δενδρολίβανο και άφθονα λαχανικά!

Τα υλικά μας
για το μοσχαράκι
6 μερίδες μοσχαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 φλυτζανιού κρασί μοσχοφίλερο
1 λίρο ζωμό βοδινού
80 gr. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κλαράκια δενδρολίβανο
1 φλούδα λεμονιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλατι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τα λαχανικά
1 φλυτζάνι καλαμπόκι
1 φλυτζάνι αρακά
200 gr. καροτάκια baby
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Ας δούμε πώς φτιάχνονται
το μοσχαράκι
Πλένουμε και στεγνώνουμε το μοσχάρι.
Το αλευρώνουμε καλά και το τινάζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ροδίζουμε το μοσχάρι από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει ξανθό χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το μέλι,τον ζωμό,το δενδρολίβανο,την φλούδα λεμονιού και αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε αρκετά την θερμοκρασία και βράζουμε.
Λίγο δέσει η σάλτσα,αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
τα λαχανικά
Βράζουμε τα καρότα και τον αρακά για 10′ λεπτά σε άφθονο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το καλαμπόκι και βράζουμε άλλα 5΄ λεπτά ή ετομάζουμε τα λαχανικά στον ατμό.
Τα στραγγίζουμε,τα βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με αρκετή σάλτσα!

Πηγή: Merry Christmas

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σκουμπρί στον Φούρνο Πικάντικο
  2. Aρακάς με Μσχαράκι
  3. Αρνάκι Πορτοκάλι και Αρωματικό Πλιγούρι με Κρόκο Κοζάνης και Αμύγδαλα
  4. Λεμονάτο Φρικασέ με Λουκάνικο Χωριάτικο