Μοσχαράκι Στρογγανώφ

 


Υλικά: (4 μερίδες)

1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι σέλινο (προαιρετικό)
1ποτήρι λευκό κρασί
500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
1/2 κούπα μουστάρδα
200 γρ κρέμα γάλακτος (ή 100 γρ κρέμα & 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
κους κους και πληγούρι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μοσχάρι κομμένο σε λεπτές μακριές λωρίδες και αφήνουμε να ροδίσει καλά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό (τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας), αλάτι, πιπέρι κι ένα κλωνάρι σέλινο και αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν μαλακώσει λίγο το μοσχάρι, αφαιρούμε το σέλινο, προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες και συνεχίζουμε το βράσιμο. Μόλις πιει το νερό του, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με κους κους και πληγούρι, τα οποία έχουμε βράσει χωριστά.

Πηγή Nosy-Νοστιμιές

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
  2. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
  3. Λεμονάτο μοσχαράκι κατσαρόλας
  4. Μοσχαράκι με μανιτάρια

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • στρογγανωφ