Μοσχαρίσια Μάγουλα στη Λαδόκολλα

 
image

Υλικά

2 μάγουλα από μικρό μοσχάρι

1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 

1 ολόκληρο κρεμμύδι 

1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι-μπόλικη ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζουμε αρχικά τα μάγουλα σε μπόλικο νερό και το αλλάζουμε αρκετές φορές, μέχρι το τελευταίο νερό να βγει καθαρό. 

Στη συνέχεια τα στεγνώνουμε, τα βάζουμε σε λαδόκολλα, ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά και διπλώνουμε τη λαδόκολλα, με το κλείσιμο προς τα πάνω, για να μη φύγουν τα υγρά. 

Τοποθετούμε τη λαδόκολλα σε αλουμινόχαρτο τη διπλώνουμε με αυτό και τη βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να μαριναριστεί το κρέας.

Ψήνουμε το κρέας στους 180-200 βαθμούς για 3 ώρες. Μετά το ψήσιμο ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αφαιρούμε το κρεμμύδι πριν το σερβίρισμα. 

Την ίδια συνταγή την έχω δοκιμάσει και σε γάστρα αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο με το ψήσιμο στη λαδόκολλα. Δε χρησιμοποιούμε πολλά υλικά για μην αλλοιωθεί η γεύση του κρέατος.

Είναι ένας εκλεκτός μεζές και σας προτείνω να τον δοκιμάσετε.

Ρούλα

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Οι Συνταγές της Λόπης, http://lopis-place.blogspot.com/2013/09/blog-post.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Γλώσσα Μοσχαρίσια Λαδορίγανη
  2. Μπριζόλες με σταφύλια στη λαδόκολλα
  3. Μοσχαρίσια φιλετάκια με μυρωδικά
  4. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • μοσχαροκεφαλη στη γαστρα
  • μοσχαροκεφαλη στη λαδοκολα αργυρω
  • μοσχαροκεφαλη αργυρω
  • μοσχαροκεφαλη ψητη