Μοσχαρίσιο κότσι μαριναρισμένο σε μπύρα

 

Δείτε τη συνταγή στο Betty’s Cuisine

Λουκούμι έγινε το κρεατάκι αφού σιγοψήθηκε για 3 1/2 ώρες μέσα στη μαρινάτα του!
Υλικά για 4 μερίδες:
Κότσι μοσχαρίσιο περίπου 2 κιλά
Αλατοπίπερο
Ξερό θυμάρι
Ένα φλυτζανάκι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κουταλιές μουστάρδα
1 μεγάλο κουτί μπύρα
Από το προηγούμενο βράδυ αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το τοποθετούμε στη γάστρα.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο φετούλες,
 το σκόρδο ολόκληρο, τη μουστάρδα
και τέλος περιχύνουμε το κρέας με την μπύρα. 

Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και την τοποθετούμε στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τη γάστρα από το ψυγείο
και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μισή ώρα.
Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για 3 1/2 ώρες περίπου στους 160ο.

Μια εξαιρετική επιλογή για τις γιορτινές μέρες, για όσους θέλουν να αποφύγουν την γαλοπούλα!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μεθυσμένο Osso Buco (κοινώς μοσχαρίσιο κότσι) στην μαντεμένια κατσαρόλα
  2. Κότσι με μπύρα
  3. Αρνίσιο Κότσι
  4. Κοτόπουλο φούρνου με μπύρα!