ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

 

ΥΛΙΚΑ :

800 γρ μοσχάρι σπάλα.
4-5 μικρά κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 κ.σ πελτέ ντομάτας
700 ml κρασί κόκκινο cabernet
1 κ.σ εστραγκόν
2 σκελίδες σκόρδο
3 δαφνόφυλλα
2 κλωνάρια θυμάρι
1 κ.γ μπούκοβο
500 γρ ταλιατέλες
100 γρ βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους για να ψηθεί πιο γρήγορα, και το βάζουμε σ” ένα μπολ με το κρασί,το σκόρδο,το θυμάρι και τα δαφνόφυλλα,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες,ιδανικά για ένα βράδυ.Την επόμενη μέρα το βγάζουμε και ξεκινάμε κόβοντας σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τσιγαρίζοντας τα στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη μέχρι και να μαλακώσουν αρκετά.Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε και αυτό να πάρει καλό χρώμα κανα 5 λέπτο,σβήνουμε με το κρασί του και προσθέτουμε το πελτέ και τα υπόλοιπα αρωματικά (όσα ήταν στο μπολ και το εστραγκόν) και λίγο νερό τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας.αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μπούκοβο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Θέλει περίπου μιάμιση ώρα για να μαλακώσει καλά και να γίνει.
Βράζουμε και τις ταλιατελες σε μία άλλη κατσαρόλα και μόλις μαλακώσει και γίνει το κρέας μας ρίχνουμε και το βούτυρο μέσα στη σάλτσα του για να δέσει και σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια.

Oινολογική παρέμβαση : Cabernet Νεμέας 




Καλή όρεξη…………………

Πηγή: executive cooking

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Συνταγές: Ταλιατέλες με μανιτάρια
  2. Ταλιατέλες Ογκραντέν με Κολοκυθάκια και Μπεσαμέλ
  3. Ταλιατέλες με κόκκ. λάχανο πράσ. μήλο και βοδινό
  4. Χοιρινό κρασάτο στη γάστρα