ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 


Καλοκαίρι ακόμα στην Κρήτη και έχει ξεκινήσει το τρύγος. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή είναι η συνταγή για να φτιάξετε μουσταλευριά από τους χυμούς των σταφυλιών δηλαδή τον μούστο. Τα υλικά θα σας φανούν λίγο παράξενα αλλά είναι κι αυτά μέσα στα υλικά που χρησιμοποιούμε εδώ στην Κρήτη για να διευκολύνει διεργασίες καθώς και για καλύτερη γεύση όπως είναι η στάχτη από ξύλα.

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ Η ΚΡΗΤΙΚΗ

Υλικά

10 νεροπότηρα χυμό σταφυλιού
2 κουταλάκια του γλυκού στάχτη
2 νεροπότηρα αλεύρι
1 φλιτζάνι του καφέ καρύδι κοπανισμένα
κανέλα

Εκτέλεση

Πατάτε τα σταφύλια να βγει ο χυμός. Βάζετε τον χυμό σε μια λεκάνη και και προσθέτετε την στάχτη από καθαρά ξύλα και ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε να κατακαθίσει η στάχτη και σουρώνετε τον μούστο σε λεπτό σουρωτήρι να καθαρίσει από την στάχτη. Τον βάζετε σε μία κατσαρόλα αφού έχετε βάλει στην άκρια 2 ποτήρια από τον χυμό. Ζεσταίνετε τον μούστο και τον βράζετε σε χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ ανακατεύετε τα 2 ποτήρια που έχετε βγάλει στην άκρια με το αλεύρι σπάζοντας τα σγρομπαλάκια που θα δημιουργηθούν και διαλύοντας το αλεύρι καλά. Αφού βράσει ο μούστος προσθέτετε το αλεύρι σιγά – σιγά και ανακατεύετε με το σύρμα ή με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου δέσει και γίνει σαν κρέμα. Την βάζετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με την κανέλα και με τα κοπανισμένα καρύδια.

Καλή επιτυχία!!!

Gourmet Food Lovers

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ!!!
  2. Μουσταλευριά
  3. Μουσταλευριά της γιαγιάς Λουλούς
  4. ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ