ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο Νοστιμες Συνταγες της Γωγως









ΥΛΙΚΑ (2 μεριδες)


500 γρ φρεσκιες μπαμιες
2 μεριδες κοτοπουλο(μπουτι η’στηθος)
1 ξερο μεγαλο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
3 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες
3-4 ντοματες μεγαλες ωριμες τριμμενες
Λιγο ντοματοχυμο (συσκευασιας) 1 ποτηρακι κρασιου
Λιγα φυλλα μαιντανου ψιλοκομμενα
Αλατι
Πιπερι
Λιγη ριγανη
1 πρεζα ζαχαρη
2 σφηνακια ξυδι
Ελαιολαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε το καπελακι-κοτσανι περιμετρικα της μπαμιας με ενα μαχαιρι,

τις πλενουμε καλα και της αφηνουμε να στεγνωσουν απο τα νερα.
Σε ενα τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο και ριχνουμε λιγες λιγες τις μπαμιες
ανακατευοντας μεχρι να δουμε οτι δεν βγαζουν πλεον τα ενοχλητικα σαλια.

Παιρνουμε ενα μικρο ταψακι βαζουμε τις μπαμιες,τις αλατιζουμε,η παιρνουμε
2 ατομικα πηλινα και μοιραζουμε τις μπαμιες και τις αφηνουμε στην ακρη.

Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο,και σωταρουμε το κοτοπουλο καλα 
απο ολες τις πλευρες,

στην συνεχεα ριχνουμε κρεμμυδι και σκορδο τα σωταρουμε ολα μαζι καλα,

 και σβηνουμε με το ξυδι.

Αφηνουμε να εξατμιστει το ξυδι και ριχνουμε τις τριμμενες ντοματες,

πιπερι,ριγανη,ζαχαρη νερακι μεχρι να σκεπαζει το κοτοπουλακι

 και το
αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μαλακωσει το κρεας και πηξει η σαλτσουλα του.
Τελος ριχνουμε το αναλογο αλατακι.

Κατοπιν βαζουμε στο καθε πηλινο σαλτσουλα πανω απο τις μπαμιες 

το κοτοπουλο
και τα βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους να ψηθουν
για 1/2 ωρα με 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο.

Αφου τα βγαλουμε γαρνιρουμε με ψιλοκομμενο μαιντανο και συνοδευουμε
με τυρι φετα και φρεσκο ζυμωτο ζεστο ψωμι.










ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Πηγή: Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΒΑ!!!
  2. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ «ΚΥΝΗΓΟΥ»
  3. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ….ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!
  4. ΨΩΜΙ!!!