Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σιροπιαστό…

 
image

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σιρoπιαστό γλύκισμα. Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σάμαλι με γάλα που το κάνει εξαιρετικά αφράτο και λίγο φρέσκο βούτυρο για έξτρα άρωμα!

Υλικά συνταγής

    350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
    350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    500 γρ. ζάχαρη
    200 γρ. φρέσκο γάλα
    2  κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές) λιωμένο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα ταψιού
    12 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα για την επιφάνεια
    Για το σιρόπι:
    600 γρ. ζάχαρη
    400 γρ. νερό
    1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
    1 λεμονιού ο χυμός και λίγο από το ξύσμα του

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων βάσης 30 x 20 εκ.
    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα είδη είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να έχετε ένα μαλακό μείγμα.
    Αδειάζετε το μείγμα στο πυρίμαχο ταψί, το στρώνετε με το χέρι σας και το χαράσετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο πιο χαμηλό ράφι, για 1 ώρα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
    Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 2 λ από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Περιχύνετε το γλυκό με το σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη για 5-6 ώρες μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι. Καλή επιτυχία !!!

Πηγή
Πηγή

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/YDdSC/~3/BwuhnnlV4fE/blog-post_46.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
  2. Κέικ πορτοκαλιού σιροπιαστό
  3. ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ!!!
  4. Κέϊκ καρύδας σιροπιαστό