Μπατόν σαλέ με σκόρδο και χοντρό αλάτι

 

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

170 γρ. βούτυρο

1 κρόκος αυγού

5 κ.σ. νερό

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε ο αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Τρίβουμε με τα χέρια το βούτυρο μαζί με το αλεύρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το κρόκο αυγού με το νερό. Προσθέτουμε το μίγμα μαζί με το σκόρδο στο αλεύρι και ζυμώνουμε. Δίνουμε στη ζύμη ένα στρογγυλό σχήμα, τη καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Πλάθουμε σε μπαστουνάκια και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.Ψήνουμε στους 170ο για 20 λεπτά.

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Nostimesyntages’s Blog, https://nostimesyntages.wordpress.com/2013/01/17/μπατόν-σαλέ-με-σκόρδο-και-χοντρό-αλάτι/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Λαβράκι σε χοντρό αλάτι που μυρίζει θάλασσα
  2. αμύγδαλα με αλάτι
  3. Γιάννης Λουκάκος: Ψωμί και Αλάτι – The Cookbook
  4. Μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι και ξινόμαυρο!