Μπιζέλια με μπέικον και πατάτα

 

Μιλούσαμε τις προάλλες όλες οι μπλογκοφίλες στο facebook και λέγαμε τι θα μαγειρέψουμε το μεσημέρι. Έτυχε όλες μας να κάνουμε λαδερά, και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν έχω βάλει καθόλου λαδερά στο ιστολόγιο. Ήρθε η ώρα λοιπόν…
Θα σας φανεί μάλλον λίγο ανορθόδοξος ο τρόπος που μαγειρεύω τα μπιζέλια γιατί για παράδειγμα δεν βάζω άνηθο, κάτι που βάζουν όλοι…δυστυχώς τον σιχαίνομαι και δεν μπορώ να τον φάω με τίποτα!!! επίσης βάζω μπέικον γιατί ως γνωστόν ο σύζυγος δε θεωρεί φαγητό οτιδήποτε δεν περιέχει κρέας. Βάζω λίγη κέτσαπ γιατί δίνει μια ωραία γλυκόξυνη γεύση. Και τέλος βάζω ρίγανη γιατί απλά μ’αρέσει πολύ και την κοτσάρω παντού!
ΥΛΙΚΑ:500 γρ. μπιζέλια
              1 κουτί τοματοπελτέ ή χυμό από 3 ντομάτες
              150 γρ. μπέικον
              2 μεγάλες πατάτες
              1 μέτριο κρεμμύδι
              1 κουτ. σούπας ζωμό λαχανικών
              1 ματσάκι μαϊντανό
              2 κουτ. σούπας κέτσαπ
              1 πρέζα πάπρικα
              1 πρέζα ρίγανη
              αλάτι, πιπέρι
             

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε και τις πατάτες για 2 λεπτά. Έπειτα πρσθέτουμε και τα μπιζέλια με το χυμό ντομάτας και γεμίζουμε με νερό ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι τα μπιζέλια να μαλακώσουν και η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Πηγή: That’s Eat!, http://thatseat.blogspot.com/2012/03/facebook.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ομελέτα φούρνου με σπανάκι και πατάτα
  2. ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ…
  3. Χοιρινό με πιλάφι και μπιζέλια
  4. Χυλοπίτες με πράσο και μπέικον