Μπισκοτάκια πρέσας

 
image

Μοσχομυριστά αφράτα μπισκοτάκια πρέσας

Υλικά:

  • 250 γραμ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 500 γραμ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
  2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια
  3. Χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά να αφρατέψει
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μαζί με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι μαζί με κάθε αυγό 
  5. Σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking.
  6. Βάζουμε το αλεύρι με προσοχή ώστε να πετύχουμε ένα μείγμα ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ μαλακό γι αυτό το λόγο μετά τα 470 γραμ αλεύρι ρίχνουμε με προσοχή ώστε να πετύχουμε την κατάλληλη υφή.
  7. Βάζουμε το μείγμα στην πρέσα μπισκότων με το σχήμα που θέλουμε να φτιάξουμε
  8. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας
  9. Πιέζουμε την πρέσα πάνω στη λαδόκολλα και πιέζουμε το έμβολο ώστε να βγει η ζύμη, περιμένουμε λίγο ώστε να πέσει το σχηματισμένο μπισκότο στο ταψί
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160-170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
  11. Αν θέλουμε μόλις κρυώσουν τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα ενδιάμεσα και τα βουτάμε σε κουβερτούρα λιωμένη.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://kouzinoskalismata.blogspot.com/2013/10/blog-post_20.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: ΚουζινοΣκαλίσματα http://kouzinoskalismata.blogspot.com/2013/10/blog-post_20.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι-φράουλα για…
  2. Μπισκοτάκια ρολό με Nutella
  3. Μπισκοτάκια τραγανά με καρύδι
  4. Μπισκοτάκια βουτυρένια με μέλι

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • μπισκοτα πρεσας παρλιαρος