Μπισκότα σοκολάτας με γέμιση φυστικοβούτυρου

 

Δείτε τη συνταγή στο Vegetarian Recipes
Υλικά

για τα μπισκότα

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπα σιρόπι σφενδάμου
3 κ.σ. γάλα σόγιας
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπα κακάο
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι

για τη γέμιση

3/4 κούπας φυστικοβούτυρο
2/3 κούπας άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. γάλα σόγιας
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το λάδι, τη ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα σόγιας και τη βανίλια. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια ενιαία μαλακή και σφιχτή ζύμη (εγώ χρησιμοποίησα το μιξερ). Σε ένα άλλο μπωλ χτυπήστε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά της γέμισης. Φτιάξτε 20-24 μικρά μπαλάκια με τη ζύμη αυτή. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 c και βάλετε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι της σούπας για να χωρίσετε τη ζύμη για τα μπισκότα. Γεμίστε μια κουταλιά, πλάστε το ζυμάρι στα χέρια σας, ανοίξτε το όσο πιο πολύ γίνεται, τοποθετείστε στο κέντρο του ένα μπαλάκι γέμισης, διπλώστε τις πλευρές της ζύμης του μπισκότου ώστε να καλύψετε τη γέμιση και πλάστε το μπισκότο με τα χέρια σας ώστε να πάρει τη μορφή που επιθυμείτε. Επαναλάβετε μέχρι να σας τελειώσει η ζύμη. Ψήστε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα καταναλώσετε. Αν τα προτιμάτε ζεστά μπορείτε να τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα πριν την κατανάλωση.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar

Πηγή: Vegetarian Recipes

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. κυπελάκια σοκολάτας με γέμιση φυστικοβούτυρο
  2. ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  3. Σοκολατένια macarons με γέμιση λευκής σοκολάτας και ένα giveaway
  4. Μαστιχωτά μπισκότα σοκολάτας