μπιφτέκια από μαύρα φασόλια και ρεβύθια

 

Δείτε τη συνταγή απο Vegetarian Recipes
Υλικά

2 κούπες βρασμένα και στραγγισμένα μαύρα φασόλια
1 κούπα βρασμένα και στραγγισμένα ρεβύθια
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
1 1/2 κ.γ. γκαράμ μασάλα
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1-1 1/2 κούπα ρεβυθάλευρο
Εκτέλεση

Τοποθήστε όλα τα υλικά εκτός του ρεβυθάλευρου σε ένα food processor και αλέστε μέχρι να μην έχετε ολόκληρα φασόλια (προσοχή να μην το παρακάνετε και γίνουν κρέμα). Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπωλ, προσθέστε 1 κούπα ρεβυθάλευρο κι ανακτέψτε με τα χέρια σας. Αν το μείγμα είναι υγρό, προσθέστε άλλη μισή κούπα ρεβυθάλευρο. Πλάστε σε σχήμα μπιφτεκιού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνου για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μετά από 15 λεπτά αναποδογυρίστε τα μπιφτέκια και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε με κινόα, ψητά μανιτάρια, πατάτες ή σαλάτα της επιλογής σας. Για την κίτιρνη σως της φωτογραφίας μουλιάστε 100 γρ κάσιους σε αλατισμένο νερό για τουλάχιστον 2 ώρες. Σουρώστε και κρατήστε 1 κούπα από το αλατισμένο νερό. Βάλτε στο μπλέντερ τα κάσιους, το αλατισμένο νερό, 1 κ.γ. κουρκουμά, 1/2 κγ. καυτερό πιπέρι/τσίλι, 1/2 κ.γ. αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν κρέμα (1-2 λεπτά) και κρατήστε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποίησετε.

Πηγή: Vegetarian Recipes

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Τσίλι κον κάρνε με ρεβύθια
  2. χούμους με άσπρα φασόλια και δενδρολίβανο
  3. 2 συνταγές με ρεβύθια
  4. Μελιτζάνες με ρεβύθια