Μπιφτεκάκια

 

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά, Κόστος: 7 €

ΥΛΙΚΑ :
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 φρυγανιές τριμμένες
1 φέτα ψωμί
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 χούφτα δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο multi μαζί με την φέτα του ψωμιού και την κουταλιά με το νερό.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το πολτοποιημένο κρεμμύδι, τη φρυγανιά τριμμένη, το αυγό, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το δυόσμο ψιλοκομμένο , το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το κύμινο.

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόχαρτο και εκεί πάνω βάζουμε τα μπιφτεκάκια μας. Ψήνουμε στους 200 °C για περίπου 40 λεπτά.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: https://www.foodtrails.gr/mpiftekakia/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ – FoodTrails Magazine https://www.foodtrails.gr/mpiftekakia/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μπιφτεκάκια από φακές
  2. Μπιφτεκάκια με σάλτσα ροκφόρ
  3. Κεφτεδάκια ή μπιφτεκάκια με ούζο
  4. Ελαιόψωμο (ψωμί με ελιά)