Μπουκίτσες μοσχαριού με τζίντζερ, φρέσκια…

 

Άτομα:4, Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά, Χρόνος ψησίματος:1,5 ώρα, Κόστος:15 €

ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μπουκίτσες
5-6 πατάτες
1 μήλο κόκκινο – κομμένο σε μικρά κομμάτια
50 γρ τζίντζερ –καθαρισμένο
Χυμός από 5 μανταρίνια
Χυμός από 1 λεμόνι
Κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
Αλάτι
Πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μία γάστρα. Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε κι αυτές στη γάστρα.

Στύβουμε τα μανταρίνια και το λεμόνι και μέσα στο χυμό διαλύουμε τη μουστάρδα. Με το μίγμα αυτό περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες. Προθέτουμε τα κομματάκια μήλου, το τζίντζερ τριμμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τη φρέσκια ρίγανη.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 1,5 με 2 ώρες (θα δείτε αν μαλάκωσε το κρέας και θα το βγάλετε από το φούρνο).

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: https://www.foodtrails.gr/mosxari-ginger-rigani-xumo-mantarinia/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ – FoodTrails Magazine https://www.foodtrails.gr/mosxari-ginger-rigani-xumo-mantarinia/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Spaghetti με ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη
  2. Κρεμμυδόσουπα Βελουτέ με Μπουκιές Τρυφερού Μοσχαριού και Φρυγανισμένο Ψωμί
  3. Πατάτες γιαχνί με καρδιά μοσχαριού
  4. Μπισκότα με τζίντζερ