ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

Ένας άλλος τρόπος για να μαγειρέψουμε μπριζόλες. Σάλτσα πεντανόστιµη µε κρασί και δεντρολίβανο που παραπέμπει σε κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Συνοδέψτε το κρέας µε πουρέ πατάτας ή ρύζι. Είναι απλά τέλειο!








ΥΛΙΚΑ
10 χοιρινές μπριζόλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας
1 συσκευασία (400 γραµµ.) ντοµατάκια κονκασέ
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
 αλάτι
 φρεσκοτριµµένο πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω.

 Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι.

 Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. 

Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.

Προσθέτουμε τα ντοµατάκια,

 το ζωμό

 και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄

 μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.

Σερβίρουμε µε πουρέ πατάτας. Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.







ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου



Πηγή: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ!!!
  2. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ….ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!
  3. ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΑ,ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!
  4. ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ!!!