Νηστίσιμα κεφτεδάκια κίτρινης κολοκύθας

 
imageΤην κίτρινη κολοκύθα την αντιπαθούσα έως φέτος τον χειμώνα,οπότε και μου χάρισαν μια.
Αυτό ήταν,από κει και πέρα έγινε πασπαρτού σε αλμυρά και γλυκά.

Σήμερα χρησιμοποίησα τα τελευταία (κατεψυγμένα) κομμάτια φτιάχνοντας αυτούς τους νηστίσιμους κολοκυθοκεφτέδες,κι αμέσως μια ξεχασμένη εικόνα πρόβαλλε με τις πρώτες μυρωδιές…
imageΜεγάλη Εβδομάδα,μετά την εκκλησία, βράδυ,η γιαγιά μου στο σπίτι της να σερβίρει… Ταραμοκεφτέδες,κολοκυθοκεφτέδες,κουκιά… πιάτα,τα οποία χρόνια αργότερα εκτίμησα,μόνο που δυστυχώς η γιαγιά δεν ήταν πια εδώ για να δώσει το μυστικό της επιτυχίας τους…

ΥΛΙΚΑ
600 γρ.κίτρινη κολοκύθα τριμμένη και στραγγισμένη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
4 φρ.κρεμμυδάκια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
10 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
1 κ.γλυκού τριμμένη ρίγανη
150 γρ.λευκό νηστίσιμο τυρί(προαιρετικά)
1/2 κ.γλυκού κάρι
αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει,όσο πάρει
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αν η κολοκύθα είναι φρέσκοκαθαρισμένη,την τρίβουμε και την αφήνουμε σε τρυπητό για 2 ώρες να στραγγίσει.
Αν την έχουμε καταψύξει,όπως εγώ,την αφήνουμε αποβραδίς να στραγγίσει
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά,και την κολοκύθα,αν είναι κατεψυγμένη,μαζί και τον δυόσμο και τα τρίβουμε.
Τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με την κολοκύθα,ρίχνουμε λίγο αλάτι,το κάρι,το τυρί και τη ρίγανη.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι,ώσπου να έχουμε έναν πηκτό χυλό.Δε χρειάζεται να πλάθεται με τα χέρια.
Βάζουμε σε ενα τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει.
Παίρνουμε κουταλιές από το μιγμα και τηγανίζουμε να ροδοκοκκινίσουν
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

image
Σερβίρουμε…

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://cookthebook.blogspot.com/2013/03/blog-post_24.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: cookthebook http://cookthebook.blogspot.com/2013/03/blog-post_24.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Συνταγές: Σούπα – βελουτέ κολοκύθας
  2. Συνταγές: Στρούντελ κολοκύθας με σάλτσα κανέλας
  3. Αμερικάνικη Τάρτα Κολοκύθας
  4. ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • ΜΑΡΑΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ