ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ

 

Δείτε τη συνταγή απο una cucina

Να” μαι και γωωωωω….!!!!  Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και εγώ στον δικό μου…. στον πάγκο της κουζίνας! Καλό Φθινόπωρο λοιπόν, καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια, (και στο δικό μου πρωτάκι), τους εκπαιδευτικούς και πολύ κουράγιο σε όλους τους γονείς.

Εύχομαι να είναι μια χρονιά καλή, δημιουργική και με ΟΧΙ άλλα οικονομικά μέτρα. Λέμε τώρα!! 
Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας πάμε στα γνωστά δικά μας μονοπάτια. Τα μυρωδάτα, ζεστά, νόστιμα, λαχταριστά, τραγανά, ζουμερά, σπιτικά φαγάκια & γλυκάκια. Και πάμε γρήγορα γιατί έχω αργήσει και με «κατσάδιασε» ο αρμόδιος…όχι άδικα μιας και τον έχω αφήσει μόνο του στο «κατάστημα» αρκετό καιρό τώρα! 
Σημερινή πρόταση λοιπόν είναι μια πίττα εύκολη ( as usuall) αλλά πεντανόστιμη! Μπορείτε να την ενισχύσετε σε γεύση αν θέλετε, προσθέτοντας φέτα, βασιλικό, πιπεριά ή ότι άλλο θέλετε. Εγώ την ετοίμασα όπως ακριβώς είναι η πρωτότυπη συνταγή και ενώ δεν το περίμενα, ενθουσιάστηκα όπως και ο ¨βοηθός¨μου:-)

ΥΛΙΚΑ για το φύλλο (ή έτοιμα φύλλα κρούστας)
700gr αλεύρι γοχ
1 ποτήρι νερό ( ίσως και λίγο παραπάνω)
1κτ. γλ. αλάτι
2-3 κτ.σπ. ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
κορν φλαουρ ( για το άνοιγμα των φύλλων)
ΥΛΙΚΑ για την γέμιση
7-8 ντομάτες μεγάλες ώριμες ντομάτες
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
ελαιόλαδο
1 κτ. γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Ετοιμάζουμε πρώτα το φύλλο. Αν έχετε αγοράσει έτοιμο φύλλο κρούστας……παρακαλώ περιμένετε στο ακουστικό σας!!
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύδι και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι μας να είναι μαλακό αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Το πετυχαίνουμε αυτό ρίχνοντας λίγο περισσότερο νερό ή λίγο περισσότερο αλεύρι, αναλόγως. Προς το τέλος ρίχνουμε και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο να ξεκουραστεί για όσο θα ασχολούμαστε με την ντοματοκατάσταση!
Ζεματάμε τις ντομάτες για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό, ώστε να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε. Στην συνέχεια τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε μια κατσαρόλα σε 4-5 κτ. σπ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα σχεδόν στεγνή. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


Κόβουμε το ζυμάρι μας σε 7 μπαλάκια και πασπαλίζοντας κόρν φλάουρ τον πάγκο εργασίας μας, ανοίγουμε το κάθε ένα από αυτά σε μέτριου πάχους φύλλο. Εμένα τουλάχιστον έτσι μου αρέσει περισσότερο. Εσείς ανοίξτε το όσο λεπτό θέλετε. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 3 φύλλα στο κάτω μέρος λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Απο πάνω ρίχνουμε την γέμιση, ( εδώ προσθέτετε αν θέλετε κάτι από τα extra) και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα επίσης λαδωμένα ενδιάμεσα. Χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη:-))

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ
  2. ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  3. ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΕΙΚ
  4. mini ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ