Πένες με σάλτσα ταραμα

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook

 Είναι η σάλτσα που κάνει τη νοστιμιά…
Γιατί τι θα  ήταν το μακαρόνι χωρίς αυτή….
Κάποιος,όταν αναφέρθηκα στη συνταγή,μου είπε, «και γιατί να βάλω ταραμά και να μην τη φάω σκέτη με ντοματούλα τη σάλτσα»…ναι, όποιος σκέφτεται έτσι,υποθέτω,δεν ανακάλυψε ποτέ τις χάρες της μαγειρικής…

 Αν νηστεύετε,μα δεν έχετε θαλασσινό,ο ταραμάς υπαινίσσεται ακριβώς αυτό…αν θέλετε,η υπόνοια, να γίνει βεβαιότητα,όχι δεν αγοράζετε το θαλασσινό,μα αυξάνετε την ποσότητα του ταραμά.
Η συνταγή(από κάποιο ένθετο μαγειρικής) έλεγε για 200 γρ. κι εγω έβαλα μόλις 25,γιατί φοβήθηκα την αλμύρα,μα και την ψαρίλα…το αποτέλεσμα για τα δικά μου γούστα ήταν μια χαρά.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πένες
ελαιόλαδο
1 πράσο ροδέλες
1 κρεμμυδι ξερό σε καρεδάκια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σούπας πελτέ
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1-2 κ.σούπας ξίδι
θυμάρι ξερό
άνηθο ψιλοκομμένο
50 γρ ταραμά λευκό
1/3 ποτηριού κρασί λευκό ξηρό
πιπέρι 
Κατ’αρχην βάζουμε σε μπολάκι τον ταραμά και τον καλύπτουμε με τόσο ελαιόλαδο όσο να τον σκεπαζει.Αφήνουμε για 2 ώρες.
Βράζουμε τις πένες και τις καίμε με ελαιόλαδο.
Ροδίζουμε σε ελαιόλαδο το πράσο και το κρεμμύδι,ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ,1 ποτήρι νερό,τη ζαχαρη,το ξίδι,το θυμάρι,τον άνηθο και αφήνουμε να βράσουν.
Λίγο πριν η σάλτσα να πήξει καλά, προσθέτουμε στραγγισμένο από το λάδι τον ταραμά(το λάδι το κρατάμε για σαλάτα ή ταραμοσαλάτα-δεν το πετάμε,όπως έλεγε η συνταγή).
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πήξει καλά η σάλτσα.
Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε μόνο τότε.
Προσθέτουμε πιπέρι άφθονο

Σερβίρουμε ζεστά ζεστά τα μακαρόνια με τη σάλτσα ,μαζί με λαχανοσαλάτα και ελιές.

Πίνουμε μαζί και από το κρασί που βάλαμε….

Αυτό,λοιπόν,ήταν το σημερινό μου γεύμα.

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πένες τρικολόρε με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα
  2. Μους ταραμά σε φωλιά ταραμά & Λικουρίνο
  3. Κοτόπουλο με μπέϊκον και πένες ολικής αλέσεως
  4. Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα μουστάρδας