Πένες τρικολόρε με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Ζυμαρικά και μανιτάρια! 
Το καλύτερό μου… J

 Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ:

500 γρ πένες (ή άλλο κοντό τρυπητό ζυμαρικό)
500 γρ φρέσκα μανιτάρια (έβαλα άγρια) κομμένα σε κομμάτια ή φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές κονιάκ
6 κουταλιές αλεύρι
3 φλυτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
½ φλυτζάνι πικάντικο τυρί τριμμένο
Βράζουμε άφθονο νερό, προσθέτουμε αλάτι
 και βράζουμε το ζυμαρικό να κρατάει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα μανιτάρια:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο 
και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, 
να μαλακώσει αλλά να μην σκουρήνει.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, 
ανακατεύουμε και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά 
να εξατμιστούν τα υγρά τους
Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε 1 λεπτό 
να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τότε προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς 
μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
 Προσθέτουμε λίγο-λίγο και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα 
μέχρι να δέσει η σάλτσα.
 Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε αλατοπίπερο, 
την κανέλλα και το γαρύφαλλο και το μισό τριμμένο τυρί.
Σουρώνουμε καλά τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην σάλτσα, 
ανακατεύουμε καλά.
Τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο πυρέξ, 
πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί 
 και ψήνουμε στους 170ο για 20-30 λεπτά, 
μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. 
Αφήνουμε εκτός  φούρνου για 10 λεπτά και σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ριγκατόνι με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα
  2. Πένες με σάλτσα ταραμα
  3. Ριγκατόνι ολικής αλέσεως με φρέσκα μανιτάρια
  4. Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια