Πένες φούρνου με φέτα

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Ένα ψευτο-σουφλέ που θα σας κερδίσει με την απλότητά του!

Υλικά για 1 μεγάλο πυρέξ:
500 γρ πένες
3 κουταλιές σούπας φυτίνη
350 γρ φέτα λιωμένη
150 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (καλύτερα πικάντικο)
3 φλυτζάνια γάλα
4 αυγά
5 κουταλιές φαρίνα
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
3-4 παξιμαδάκια ολικής αλέσεως (ή φρυγανιές)
Τρίβουμε τα παξιμαδάκια ή τις φρυγανιές στο μπλέντερ.
 Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τα τρίμματα.
 Βράζουμε τις πένες να κρατάνε, στον κατώτερο προτεινόμενο χρόνο βρασμού του πακέτου.
Τις σουρώνουμε χωρίς να τις ξεπλύνουμε και τις ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα
όπου έχουμε λιώσει 3 κουταλιές φυτίνη. 
Ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και τη φαρίνα
ανακατεύοντας να ενωθούν καλά τα υλικά.
 Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά,
προσθέτουμε τη λιωμένη φέτα και το τριμμένο τυρί.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάπρικα.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά στο πυρέξ και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 160ο.
 Αν δεν θέλουμε πολύ ξεροψημένο το φαγητό μας,
λίγο πριν το τέλος σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
Τρώγεται ωραιότατο ζεστό αλλά και κρύο!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κοτόπουλο με μπέϊκον και πένες ολικής αλέσεως
  2. Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα
  3. Χοιρινό φούρνου με μυρωδικά
  4. Μακαρονοσαλάτα με γαρίδες, κολοκυθάκι και φέτα!