Πίτα με ανθότυρο

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Από βαρεμάρα σήμερα δεν έφτιαξα τις μυζηθρόπιτες που φτιάχνω πάντα όταν έχω Κρητικό ανθότυρο ~ σκέφτηκα κάτι ευκολότερο και, κυρίως, αρκετά πιο ελαφρύ, αφού δεν πέρασε από το τηγάνι!
Για την πίτα:
400 γρ ανθότυρο
Μια χούφτα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 φλυτζάνι φαρίνα
Μια κουταλιά μπέικιν
Για πασπάλισμα:
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλλα
Λιώνουμε το ανθότυρο με το πηρούνι και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στο μίγμα το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Λαδώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή ένα πυρέξ και απλώνουμε το μίγμα
 που πρέπει να είναι σχετικά παχύρευστο.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα,
βγάζουμε από το φούρνο την πίτα μας και την πασπαλίζουμε όπως είναι ζεστή.
Καλή όρεξη!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πίτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα
  2. Κολοκυθοπατάτες με ξερό ανθότυρο
  3. Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα
  4. Πρασόρυζο

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • πιτα με ανθοτυρο τις βεφας