Πίτσα

 

Δείτε τη συνταγή στο AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Photobucket
Κυρίες & κύριοι πίτσαααααααααααα για σήμερα :))))))))))
Photobucket
Πάμε να δούμε πως την φτιάχνω :))


Χρειαζόμαστε:

Για το ζυμάρι

μισό κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κ.γλ. αλάτι
1 φακ. ξερή μαγιά
ελαιόλαδο 3 κ.σ.
1 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό
(βγαίνουν 2 πίτσες στα στρογγυλά ταψάκια που είναι για πίτσες με τις τρυπούλες)

Γέμιση
400 γρ. γκούντα τριμμένη (και για τις 2 πίτσες)
ζαμπόν (τόσο όσο να καλυφθεί η βάση της πίτσας)
μπέικον
(τα παραπάνω τα έβαλα στην μία πίτσα)

μανιτάρια ψιλοκομμένα
πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
ελιές ροδέλες
ντομάτα σε λεπτές φετούλες
(τα παραπάνω τα έβαλα στην 2η πίτσα συν τα υλικά της 1ης)

Σάλτσα
ντόματα χυμό
αλατοπίπερο
λίγη ρίγανη

Τι κάνουμε:

Σε λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο του αλευριού και εκεί βάζουμε το αλάτι, την μαγιά, το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το χλιαρό νεράκι.
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.

Σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και αφήνουμε για μισή ωρίτσα.

Αφού περάσει η μισή ώρα, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ίδιες μπάλες.
Photobucket
Πέρνουμε την μία και με τα χέρια μας ανοίγουμε στρογγυλό ζυμάρι λεπτό στο μέγεθος του ταψιού μας (αλλιώς με τον πλάστη), το βάζουμε στο ταψάκι.
Φτιάχνουμε και το 2ο.

Μ” ένα πινελάκι περνάμε ελάχιστο λάδι επάνω στα ζυμάρια.
Photobucket
Αφήνουμε για 5-10 λεπτάκια.

Μετά με το πινέλο πάλι περνάμε την σάλτσα ντομάτας στις πίτσες.
Photobucket
Βάζουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ρίγανη (όχι πολύ θα πικρίσει).

Μετά στρώνουμε στην μία πρώτα το ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια της πίτσας, μετά γκούντα σε όλη την επιφάνεια και τέλος το μπέικον (εγώ το βάζω σε κομματάκια, όχι όλη την φέτα όπως είναι) και τέλος λίγη ακόμα γκούντα διάσπαρτη επάνω.

Στην 2η πίτσα έκανα ότι και στην πρώτη απλά πάνω από τον μπέικον έβαλα ντομάτα σε ψιλές φέτες, μανιτάρια ψιλοκομμένα, πιπεριές σε φετούλες λεπτές και ελίτσες σε ροδέλες και τέλος λίγη »βροχή» από γκούντα.
Photobucket
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς (με 2 ταψάκια, πάνω – κάτω αντιστάσεις και αέρα) για περίπου 30 λεπτά.
Photobucket
Photobucket

Καλή επιτυχία!

Πηγή: AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πασχαλινές γευστικές προτάσεις
  2. Νηστίσιμες προτάσεις για την Μ. Εβδομάδα
  3. Ντόνατς γεμιστά με σταφίδες
  4. Κουλούρια γεμιστά με ντομάτα, ελιές, φέτα, ρίγανη