παγωτίνια κεράσματα!

 
 
Αυτή τη φορά βλέπετε εδώ μια βασική κρέμα παγωτού με διαφορετική σύνθεση υλικών. Το πλεονέκτημά τους είναι η υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών που εγγυάται το πιο βελούδινο αποτέλεσμα. Μετά έφτιαξα δύο είδη γεύσεων με προσθήκη σοκολάτας:
Παγωτό λευκής σοκολάτας
       »      bitter σοκολάτας
 
image
 
Yλικά :
 
1 κουτί φυτική κρέμα μόρφατ
1 κουτί γάλα καρύδας
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζάχαρη-βανίλια-μαστίχα
100 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. bitter σοκολάτα
γκοφρέττες χωνάκια
διάφορα υλικά που μας αρέσουν για διακόσμηση
 

image
 
Παρασκευή:
 
Xτυπάμε τη φυτική κρέμα μόνη της αρχικά ν’αφρατέψει κι έπειτα σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το αρωματικό φακελλάκι. Τέλος προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Χωρίζουμε τη σαντιγύ σε δύο μέρη αναλόγως την ποσότητα λευκού-σοκολά παγωτού που θέλουμε να προκύψει.
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε χωριστά τα δύο είδη σοκολάτας κι έπειτα προσέχουμε πώς θα ενώσουμε την πικρή σοκολάτα με την σαντιγύ έτσι ώστε να μην κόψει λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Ένας αποτελεσματικός τρόπος που ακολουθώ είναι ν’ανακατεύω με τη σπάτουλα για λίγα λεπτά τη σοκολάτα, ώστε ν’αποβάλλει ένα μέρος θερμότητας κι έπειτα προσθέτω κουταλιά κουταλιά, αρχικά, την σαντιγύ ώσπου ενσωματώνεται ομοιόμορφα χωρίς να παγώνει τη σοκολάτα απότομα (έτσι «κόβει»).
Κάνουμε το ίδιο και με τη λευκή σοκολάτα. Προσοχή εδώ, να επιλέξετε μια επώνυμη καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα γιατί οι φτηνές (με το όνομα του σούπερ μάρκετ) είναι απαράδεκτες στην υφή και τη γεύση…

image
Διασκεδάζουμε διακοσμώντας αναλόγως τα κέφια μας, τα γούστα μας και τις προσωπικές επιθυμίες όλων!  Καλή σας διασκέδαση και απόλαυση!
 
image

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κρέμες παγωτού πρέπει πρώτα να μπουν στην κατάψυξη να πετύχουμε τον ικανοποιητικό βαθμό πυκνότητας, που θα μας επιτρέψει να συνθέσουμε τα παγωτίνια μας χωρίς να λερώσουμε το σύμπαν και να εκνευριστούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα την αφήσουμε να γίνει πέτρα πρώτα. Δοκιμάζουμε και βλέπουμε.
Όταν φτιάξουμε τα παγωτίνια μας τα βάζουμε στην κατάψυξη και για να φαγωθούν τ’αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαλακώσει κάπως η κρέμα πριν τα γευτούμε.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://cookthebook.blogspot.com/2013/06/blog-post_17.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: cookthebook http://cookthebook.blogspot.com/2013/06/blog-post_17.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Παγωτίνια
  2. ~ Γλυκά κεράσματα !! ~
  3. Μπριζόλες χοιρινές φρικασέ με σέλινο,…
  4. Γιορτινό επιδόρπιο με ανανά