
Να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους!! Δεκαπενταύγουστος σήμερα, οπότε να μη σας απασχολήσω πολύ! Σας έχω κάτι ελαφρύ και δροσιστικό, αλλά και υγιεινό!
Ένα παγωτό γιαούρτι, που οι περισσότεροι θα γνωρίζετε να το φτιάχνετε με φρούτα, απλά εγώ το έφτιαξα με βανίλιες που μου τις έδωσε η μαμά ενός φίλου και τους ευχαριστώ πολύ!
Μόνο γιαουρτάκι και φρούτα λοιπόν! Άντε και 2 κουταλάκια ζάχαρη! Ούτε κρέμα γάλακτος! Είπαμε…υγιεινό!
Έψαξα μερικές συνταγές στο ιντερνετ, με φράουλες, φρούτα του δάσους κτλ για να δω περίπου την αναλογία.

Οπότε χρησιμοποίησα:
300γρ. πολτοποιημένες ώριμες βανίλιες (αφού έβγαλα την φλούδα)
2κ.γ. ζάχαρη
300γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά.
Βάζουμε τις πολτοποιημένες βανίλιες με τα 2κ.γ. ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μίγμα σε καθαρό μπωλ και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Αφού κρυώσει προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια το έβαλα στην παγωτομηχανή για 30′ και μετά σε μπωλ στην κατάψυξη.
Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, η γνωστή διαδικασία: τοποθετούμε το μπωλ στην κατάψυξη, και ανά 30′ το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ ( αν και νομίζω στο συγκεκριμένο μπορεί να αρκεί ο αυγοδάρτης), για να μην πιάσει κρυστάλλους.
Αν μετά από 1 μέρα είναι σκληρό, το αφήνουμε λίγο έξω μέχρι να μπορέσουμε να το σερβίρουμε. Επειδή έχει ελάχιστη ζάχαρη (απ” όσο έχω διαβάσει), είναι ένας λόγος που σκληραίνει την επόμενη μέρα.
Επίσης μπορούμε να το σερβίρουμε και με μέλι ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς(…ok…τότε ξέρω, τζάμπα τα 2 κουταλάκια ζάχαρη!)
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!