Πανακότα με γιαούρτι και maple syrup

 

Δείτε τη συνταγή στο Sugar Buzz

Ναι άργησα λιγάκι! Και ακόμα θα αργούσα είναι η αλήθεια, αλλά κάπου ανάμεσα στις υποχρεώσεις, στις εργασίες κτλ κτλ έπρεπε να ξεκλέψω λίγο χρόνο…ήθελα λοιπόν να φτιάξω κάτι -ας πούμε – ελαφρύ, γιατί την πανακότα δεν τη λες κι ελαφριά, αλλά αν θεωρήσουμε ότι δεν έχει αυγά, σοκολάτες κτλ… ε κάπως δικαιολογούμαστε!
Οι περισσότεροι γνωρίζετε και φτιάχνετε πανακότα, οπότε δε θα σας πω ότι είναι κάτι δύσκολο ούτε κάτι πολύ διαφορετικό. Απλά βρήκα μια συνταγή που χρησιμοποιείται και γιαούρτι και maple syrup (σιρόπι σφενδάμου) και η γεύση μου άρεσε πολύ χωρίς να χρειαστεί να βάλω τίποτα για γαρνίρισμα από πάνω (εννοώ άλλα σιρόπια).
Όσον αφορά το σιρόπι σφενδάμου, πρόκειται γι’αυτό που μου είχαν στείλει με τις ανταλλαγές από την Αμερική και ήταν καιρός να το χρησιμοποιήσω! Εντωμεταξύ απ” όσο ήξερα και διάβασα, είναι πηγή ψευδαργύρου και μαγγανίου και επιπλέον αντιοξειδωτικό! Στο τέλος θα σας πείσω ότι έχουμε να κάνουμε με πανακότα υγιεινή!! :))
Εντάξει αν εξαιρέσουμε την κρέμα γάλακτος, τουλάχιστον περιέχει το σιρόπι αυτό και γιαούρτι! Κάτι είναι κι αυτό!!

 Τα υλικά:
400γρ. κρέμα γάλακτος (35%λιπαρά, δεν ξέρω αν γίνεται και με λιγότερα…)
100γρ. σιρόπι σφενδάμου (λογικά μπορούμε να βάλουμε και μέλι,αν μας αρέσει η γεύση του)
4 μικρά φύλλα ζελατίνης (5γρ. συνολικά)
200ml γιαούρτι 
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το σιρόπι και πριν βράσει, στίβουμε καλά με το χέρι μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό μίγμα. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να λιώσουν. Αφού δούμε ότι έχουν λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μίγμα σε μπωλ και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν πια έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τότε ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά (με αυγοδάρτη καλύτερα) μέχρι να ομογενοπoιηθεί. Αυτό το κάνουμε γιατί αν το μίγμα είναι ζεστό θα «κόψει» το γιαούρτι.
Μοιράζουμε σε 4 μπωλάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Εγώ έβαλα σε ένα μπωλάκι γλυκό του κουταλιού νερατζάκι και από πάνω έριξα την πανακότα. Τα γλυκά του κουταλιού ταιριάζουν πολύ με την πανακότα!

  Η συνταγή είναι από http://cannelle-vanille.blogspot.com

Πηγή: Sugar Buzz

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Pancakes με bacon και maple syrup
  2. Παγωτό γιαούρτι με βανίλιες / Plums yogurt ice cream
  3. Πανακότα με βουβαλίσιο γάλα και σως από γλυκό σαμιώτικο κρασί!
  4. Κρεμμυδόσουπα με γιαούρτι