Πανεύκολη μπουγάτσα από τας Σέρρας

 
image
Προσθήκη λεζάντας

Έχετε φτιάξει ποτέ μπουγάτσα; Όχι; Πολύ ωραία. Ούτε κι εγώ είχα φτιάξει ποτέ μέχρι που βρήκα μια συνταγή που έκανε τη μπουγάτσα να φαντάζει… περίπατος!

Για να σας κατατοπίσω λίγο. Αν έχετε φτιάξει ποτέ γαλακτομπούρεκο… η μπουγάτσα είναι ένα βήμα λιγότερο κι ένα βήμα πιο κοντά στην απόλαυση! Δεν έχει σιρόπιασμα μόνο πλούσιο πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη και κανέλα… σλουρπ!


Λίστα για ψώνια
1,5 λίτρο γάλα πλήρες
180γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
300γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
60γρ. βούτυρο 

8 φύλλα κρούστας για γλυκά
50γρ. βούτυρο για βουτύρωμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, έπειτα το αλάτι και, τέλος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Όλη την ώρα ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη με απαλές και γρήγορες κινήσεις. Όταν αρχίσει και σφίγγει, χωρίς όμως να στέκεται, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πριν τη βάλουμε στο ταψί.
Στο ταψί τώρα! Βουτυρώνουμε το πυρέξ μας μελιωμένο βούτυρο και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, επαναλαμβάνουμε το βουτύρωμα και τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο κρούστας. Συνεχίζουμε έως ότου τοποθετήσουμε 4 φύλλα κρούστας στο ταψί. Τα φύλλα δεν χρειάζεται να περισσεύουν απότο ταψί για να «σκεπάσουμε» την κρέμα.
Αραδιάζουμε την κρύα κρέμα πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με 4 φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα, εναλλάξ. Χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια μέχρι τον πάτο του ταψιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα, στον αέρα, στους 180οC για μία ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα και να ψηθούν μέχρι και το τελευταίο.
Ζεστή, ζεστή από τον φούρνο την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και κόβουμε τα τραγανά φύλλα… ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Όπως καταλαβαίνετε όταν η μπουγάτσα μπει στο φούρνο θα συνεχίσει να ψήνετε η κρέμα της οπότε μη βιαστείτε να την κάνετε πολύ σφιχτή διότι μετά θα γίνει πέτρα. Επιτρέψτε της να είναι ρευστή και να δέσει περισσότερο στο φούρνο.
Καλή σας μέρα και καλά μαγειρέματα!
Φιλιά, Φωτεινούλα   

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Οι καλύτερες συνταγές μου, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/tEttP/~3/noKNbPKL2gk/blog-post_26.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μπουγάτσα απλή αλλά και Μπουγάτσα Νηστίσιμη
  2. Η πιό ωραία μπουγάτσα!!!
  3. Faux μπουγάτσα
  4. Τούρτα ψυγείου φανταστική και πανεύκολη !!!