«ΠΑΝΩ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΩ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ»

 

Pin It ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ
2ae727d9-8f29-4e7a-a086-2e6f22a5e796_2

Από τις εκδόσεις «University Studio Press» και υπό την αιγίδα της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και Προαγωγής της Υγείας Βορείου Ελλάδος κυκλοφορεί το δεύτερο πολυθεματικό ενημερωτικό παιδικό βιβλίο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με τίτλο «ΠΑΝΩ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΩ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ» της δημοσιογράφου Νίκης Συμ. Στρατηλάτη.

Με δεδομένο ότι οι εφημερίδες μπαίνουν στο σπίτι αλλά σπανίως φθάνουν στα χέρια των παιδιών, θεωρείται πρωτοπορία του βιβλίου η παράθεση δημοσιευμάτων μέσα από τα οποία αναδεικνύεται το πρόβλημα σε όλο του το μέγεθος.

Παράλληλα γίνεται ένα Πανελλαδικό ταξίδι γευσιγνωσίας και μία πρόσκληση επιστροφής στο οικογενειακό τραπέζι και στο φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς!

Το βιβλίο απαντά στα ερωτήματα

- Τι είναι η παχυσαρκία;

- Πως μπορούμε να ΜΗΝ γίνουμε Παχύσαρκοι;

- Τι είναι η Μεσογειακή Διατροφή

- Ποια είναι η πυραμίδα της Υγιεινής διατροφής;

- Τι είναι τα Μεταλλαγμένα Τρόφιμα ( Γ.Τ.Ο)

- Γιατί τα λένε έτσι;

- Τι είναι ο Καταναλωτής;

- Τι είναι η Καταναλωτική Συνείδηση;

- Τι είναι ο Εθελοντής;

- Γιατί πρέπει να διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε;

Η Δημοσιογράφος Νίκη Στρατηλάτη μιλώντας στη «γλώσσα» των παιδιών, ενημερώνει τα παιδιά για προβλήματα καθημερινά και παγκόσμια που τελικά… μας αφορούν όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Πρόκειται για την « επιδημία» της Παιδικής Παχυσαρκίας, την κυκλοφορία των Μεταλλαγμένων Τροφίμων και την Καταναλωτική Δύναμη.

Τα παιδιά διαβάζοντας το βιβλίο «ΠΑΝΩ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΩ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ» μαθαίνουν στη «γλώσσα» τους, πως μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους, πώς να μην γίνουν παχύσαρκα, να επιλέγουν το πρωινό στο σπίτι από τα προιόντα του σχολικού κυλικείου, να ακολουθούν την Υγιεινή διατροφή, να μάθουν από τώρα την Πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής και κυρίως να ψάχνουν μόνα τους την ασφάλεια και την ποιότητα στα τρόφιμα διαβάζοντας τις ετικέττες των τροφίμων.

Τα παιδιά διαβάζοντας το βιβλίο μαθαίνουν τι είναι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα ( Γ.Τ.Ο) αλλά δεν τρομοκρατούνται και δεν φοβούνται τις τροφές….αντίθετα αποκτούν μία « υγιή υποψία» για το τι συμβαίνει στην παγκόσμια κυκλοφορία τροφίμων ΚΑΙ με τρόπο απλό και απόλυτα κατανοητό αφήνονται τα ίδια να απαντήσουν εάν θέλουν ή όχι έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, την κατανάλωση μεταλλαγμένων κ.α

Τα παιδιά διαβάζοντας το βιβλίο

-μαθαίνουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταναλωτών

- παίρνουν τα μηνύματα του Εθελοντισμού, της «ελευθερίας της επιλογής τροφίμων»

- ευαισθητοποιούνται για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στο Περιβάλλον

- προβληματίζονται για το τι μπορούν να κάνουν…..

Και όταν τα παιδιά ενημερωθούν-μάθουν -ευαισθητοποιηθούν και προβληματισθούν για την ποιότητα και αναζητήσουν την ασφάλεια στα τρόφιμα τότε η νέα γενιά των συνειδητοποιημένων καταναλωτών θα είναι γεγονός.

Η ώθηση των παιδιών να μάθουν να «διαβάζουν» …. εκτός από τα μαθήματά τους και τις «ετικέτες» των τροφίμων που αγοράζουν έχει έναν ακόμη στόχο… ν’ αρχίσουν να προστατεύουν τον εαυτό τους, να είναι υπεύθυνα, να ξέρουν τι τρώνε, να μάθουν να διαλέγουν ελληνικά προϊόντα, να επιλέγουν τρόφιμα απαλλαγμένα από συντηρητικά, χρωστικές, και αρωματικές ουσίες , να στρέψουν την προσοχή τους στην ημερομηνία λήξης και στην αναζήτηση των μεταλλαγμένων συστατικών που μπορεί να εμπεριέχονται στα τρόφιμα.

Με τη διαδικασία της ανάγνωσης των ετικετών τα παιδιά αποκτούν

από τη μαθητική ηλικία Καταναλωτική συμπεριφορά και Καταναλωτική συνείδηση.

Μαθαίνουν να αξιολογούν, να απορρίπτουν, να επιλέγουν, να διαλέγουν, αποκτούν κριτικό πνεύμα και άποψη, υιοθετούν – εκπαιδεύονται και αναπτύσσουν στάση και θέση για την αγοραστική τους επιλογή την καταναλωτική τους δύναμη .

Το βιβλίο «ΠΑΝΩ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΩ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ» δεν είναι απλά

ένα ….παιδικό βιβλίο, είναι ένα βιβλίο γεμάτο ενημερωτικά – διατροφικά, περιβαλλοντικά, εθελοντικά και καταναλωτικά μηνύματα που τα βοηθά να διαμορφώσουν τη στάση τους απέναντι σε θέματα και προβλήματα της ζωής τους, της υγείας τους και της εποχής τους.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6977877698 Νίκη Συμ. Στρατηλάτη [embedded content]

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Syntages…apo spiti, http://syntagesapospiti.blogspot.com/2017/06/blog-post_29.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Παιδική Παχυσαρκία, Μύθοι και Αλήθειες!
  2. Διατροφή και Υγεία
  3. Κουραμπιεδακια μουρλια!!!!!χρονια πολλα με υγεια σε ολους!!!!
  4. Οι Κρέπες του συζύγου