Παστίτσιο με τορτελίνια τυριών σε φύλλο κρούστας

 

Ένα παστίτσιο λίγο διαφορετικό θέλω να σας δείξω σήμερα που φτιάχνω στο σπίτι μου και το τσακίζουμε :)))

Πάμε σιγά – σιγά να δούμε πως το φτιάχνω; :)

Photobucket
ΥΛΙΚΑ:

Τορτελίνια με τυριά 2 πακέτα

***********************
Για τον κιμά:
λίγο λάδι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
χυμό ντομάτας
Πελτέ 1 κ.σ. λιωμένο σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό
1 αυγό
Φέτα 200 γρ. τριμμένη (με τα χέρια)

**************************
Μπεσαμέλ:
1 κούπα τσαγιού βούτυρο
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
2,5 κούπες τσαγιού γάλα φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 αυγά

**************************
Φύλλο κρούστας:
4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό φλ.ελλ.καφέ λάδι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
χλιαρό νερό περίπου μισό φλ.τσ.
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Για τον κιμά:
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ (προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα χλιαρό, αν χρειάζεται) σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί.

Αφού ψηθεί ο κιμάς και κρυώσει λιγάκι προσθέτουμε το αυγό ανακατεύουμε καλά και τέλος την τριμμένη φέτα.
Photobucket

Για την μπεσαμέλ:
Σε κατσαρολάκι αντικολλητικό βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε να ξανθύνει, χαμηλώνουμε ελαφρά την φωτιά, προσθέτουμε το γάλα (αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο) και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε.
Photobucket

Για τα τορτελίνια:
Βράζουμε τα τορτελίνια (σε ελαφρά αλατισμένο νερό) όχι πάρα πολύ και λιώσουν, αφού βράσουν και τα σουρώσουμε δεν βάζουμε βούτυρο.
Photobucket

Φτιάχνουμε το φύλλο:
Κοιτάξτε και εδώ
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε λακουβίτσα στο κέντρο βάζουμε το λάδι,το χυμό λεμονιού, το αλάτι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία σχετικά μαλακή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσετούλα και αφήνουμε στην άκρη να »ξεκουραστεί».

(Ανοίγουμε 5 φύλλα, πολύ λεπτά με την λεπτή βέργα)

Xωρίζετε το ζυμάρι σε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού πορτοκαλιού (ανάλογα πόσα φύλλα θέλετε να ανοίξετε) και ξεκινάτε να ανοίγετε φύλλο.

»Στήσιμο» στο ταψί

Σε ταψί ότι σχήμα θέλουμε ( εγώ χρησιμοποιώ ορθογώνιο περίπου 40Χ30, αλλά και σε στρογγυλό μια χαρά θα είναι) το αλείφουμε με λάδι βάζουμε τα 3 φύλλα κάτω (δηλ. 1 φύλλο λίγο λάδι με πινέλο, ξανά φύλλο-λιγο λάδι και το τελευταίο φύλλο) βάζουμε τα τορτελίνια, από πάνω τον κιμά και ελαφρά τον ανακατεύουμε μέσα στα τορτελίνια και τέλος την μπεσαμέλ, την οποία φροντίζουμε με ένα πιρούνι να μπει ελαφρά μέσα στον κιμά (δηλαδή να μην στέκετε επάνω στον κιμά σαν στέγη)

Σκεπάζουμε με το ένα φύλλο το αλείφουμε με λίιιιγο λάδι και βάζουμε και το τελευταίο φύλλο, κλείνουμε την πίτα και αλείφουμε με λαδάκι.
Photobucket

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 40 λεπτά και προς το τέλος του ψησίματος βάζουμε και για λίγο τον αέρα αν θέλουμε να γίνει πιο κριτσανιστό το πάνω φύλλο.
Photobucket

Καλή επιτυχία!

Πηγή AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ζουμερή τυρόπιτα σε τραγανό φύλλο κρούστας
  2. ΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ με ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
  3. Μελωμένη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας