ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

Αγαπημενη ταρτα μικρων και μεγαλων..
η συγκεκριμενη αν και νηστισιμη ειναι φανταστικη 
σε γευση και αρωμα που κανεις δεν θα καταλαβει οτι
ειναι νηστισιμη.







ΥΛΙΚΑ
300 γραμμ. μαργαρίνη
1/2 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο η” ανάμεικτες
εγω εβαλα μαρμελαδα κυδωνι με ροδακινο και ηταν φανταστικος συνδιασμος.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την άχνη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το νερό

 και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα)

 μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να ξεκουραστεί.

 Έπειτα τη χωρίζουμε, παίρνουμε τα 2/3 της 

και φτιάχνουμε μία μπάλα. Τη βάζoυμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.

 Με τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδονάκια. Τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά.

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.








ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου



Πηγή: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ….ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!
  2. ΨΩΜΙ!!!
  3. ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ!!!
  4. ΦΛΟΓΕΡΕΣ..!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • συνταγες της παρεας παστα φλωρα νηστισιμη