Πατέ μελιτζάνας

 

Δείτε τη συνταγή απο Βιβλίο Μαγειρικής

Υλικά

1 μεγάλη μελιτζάνα

15 ελιές

1 μικρό κρεμμύδι

μαϊντανός

3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

σταγόνες από χύμο λεμονιού

αλάτι


Οδηγίες

Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε 3 ή 4 κομμάτια. Την βράζουμε με νερό, αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού για 10 λεπτά. Αφού μαλακώσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και την σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε τη μελιτζάνα στο ποτήρι του μπλέντερ και προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες, το αλατι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό. Χτυπάμε καλά και τελευταία προσθέτουμε τη μαγιονέζα και λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού.

Πηγή: Βιβλίο Μαγειρικής

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πατέ ελιάς με μυρωδικά
  2. Μιλφέιγ μελιτζάνας με τυρί κρέμα
  3. ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ!!!
  4. Βαρκούλες μελιτζάνας με μοσχάρι και…