Περίεργοι λουκουμάδες με σιρόπι ανθόνερου

 

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε ξανά αν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι. Από την ώρα που θα πάρει βράση , βράζουμε για 5′-6′. Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2′ χωρίς ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως. Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του. Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.

Ετοιμάζουμε τους λουκουμάδες. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε ένα χυμό λίγο πιο αραιό από τους συνηθισμένους λουκουμάδες. Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35′ – 40′. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ. Βγαίνουν μικρά και λεπτά σαν λαλάγγια. Αφού ροδίσουν τα βγάζουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι. Είναι τραγανά και φανταστικά.

 

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Πρόσφατες συνταγές από την Αργυρώ, http://argiro.gr/recipes/περίεργοι-λουκουμάδες-με-σιρόπι-ανθόνερου.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Αγιορείτικοι λουκουμάδες που τρώγονται στο…
  2. Συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες
  3. Mini corn dogs (τραγανοί λουκουμάδες με λουκάνικο)
  4. Σπιτικοί λουκουμάδες !!