ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

Μελωμενες πικαντικες πατατες,βυθισμενες σε πορτοκαλολεμονατο ζωμο,
με μπολικο σκορδακι και μουσταρδα,και πικαντικα χοιρινα μπριζολακια
λουσμενα με ψιλοκομμενο κρεμμυδακι και δεντρολιβανο..






ΥΛΙΚΑ (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)
4 χοιρινα μπριζολακια
6 πατατες καθαρισμενες και κομμενες κυδωνατες
2 πορτοκαλια τον χυμο τους
2 λεμονια τον χυμο τους
2 κ.της σουπας πολυ  γεματες μουσταρδα
1/2 ποτηρακι κρασιου ελαιολαδο
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
Ριγανη
3 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες
Τα φυλλαρακια απο 2 κλωναρια δεντρολιβανου



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα τα μπριζολακια,τα τοποθετουμε σε μπολ τα αλατοπιπερωνουμε,
ριχνουμε την ριγανη 

το ψιλοκομμενο κρεμμυδι τα ανακατευουμε και τα
αφηνουμε στο ψυγειο για καμια ωριτσα.

Καθαριζουμε και κοβουμε κυδωνατες τις πατατες σε ενα ταψι,τις αλατιζουμε,
ριχνουμε πιπερακι,ριγανη,ψιλοκοβουμε το σκορδακι τις ανακατευουμε

και απο πανω βαζουμε τα μπριζολακια.

Σε σεικερ χτυπαμε τον χυμο πορτοκαλιων,λεμονιων,την μουσταρδα,το ελαιολαδο

και το ριχνουμε επανω στο φαγητο,

συμπληρωνουμε ενα ποτηρι νερο,ριχνουμε
τα φυλλα δεντρολιβανου

 και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180
βαθμους για 1 ωρα και 1 τεταρτο (αναλογα τον φουρνο μας)
αφου δουμε οτι εχουν μελωσει και παρει χρωμα οι πατατες και τα μπριζολακια.
Μπορει να χρειαστει να συμπληρωσουμε λιγο νερακι την ωρα που ψηνουμε
το φαγητο μας.
Το φαγητο αυτο μπορει να σταθει ανετα και στο γιορτινο μας τραπεζι.






ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Πηγή: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ!!! ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!
  2. ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ!!!
  3. ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ!!!
  4. ΚΙΜΑΣ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!!