Πιτάκια σφολιάτας γεμιστά με φράουλες.

 

Σε κατσαρόλα βάζουμε το μήλο, τις φράουλες, τη μισή ζάχαρη, το βούτυρο, το νερό και το corn flour. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν , ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει καλά το μείγμα.

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας. Λίγο τα ανοίγουμε με χοντρό πλάστη να λεπτύνουν. Με κούπ πατ στρογγυλό κόβουμε 4 δίσκους στο ένα φύλλο και 4 στο άλλο. Βάζουμε από μια κουταλιά κρέμα πηχτή γέμιση, αλείφουμε  με νερό, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με πιρούνι γύρω γύρω σαν δαντέλα. Τα παγώνουμε για 30′, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180C αέρα για περίπου 30′ να ροδίσουν καλά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη. Τρώγονται ζεστά.

μερίδες 8

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Πρόσφατες συνταγές από την Αργυρώ, http://argiro.gr/recipes/πιτάκια-σφολιάτας-γεμιστά-με-φράουλες.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. πιτάκια με κατσικίσιο τυρί, κόκκινα βατόμουρα και φράουλες
  2. Εύκολη τούρτα με φράουλες
  3. Πλεξούδες σφολιάτας
  4. Τάρτα σφολιάτας με γαρίδες και λαχανικά