Πουρέκια για ξενιτεμένους

 

Δείτε τη συνταγή απο Ιστομαγειρέματα
Είσαι ξενιτεμένος;;; Επεθύμησες πουρέκκια της αναρής;;;Ακολουθεί συνταγή πουρεκιών που έμαθα που την γιαγιά μου με παραλλαγη για ξενιτεμένους που εν μπορούν να έβρουν αναρή ανάλατη για πουρέκια!

Λοιπόν αρχίζουμε με το ζυμάρι:

Σε 3 ποτήρκα αλεύρι βάλουμε ένα φλυντζανακι φυστικέλαιο. «Ριζζιάζουμε» το καλά, δηλαδή μαχούμαστεν του ωσπου να μεν υπάρχουν κουβαρούθκια…. Ιδού το ριζζιασμένο αλεύρι:

Μετά βάλλουμε νερό λίο χλιαρό όσο συκώσει για να γίνει ωραίο ζυμάρι. Εμένα εχρειάστηκε περίπου 1 μεγάλο ποτήρι.

Η γιαγιά μου ελάλεν ότι το σωστό ζυμάρι εν τζείνο που άμα το πλάσεις η κούπα εν καθαρί τζαι ουτε φαίνετε ότι εζύμωσες μέσα.

Βάλλουμε το σε μια σακκούλα τζαι αφήνουμεν το να ξεκουραστεί. Εγώ έκαμα το που την προηγούμενη νύχτα τζαι έβαλλα το στο ψυγείο τζαι έτσι την επόμενη που άνοια φύλλο ήταν χαρά θεού γιατί άνοιεν πολλά ευκολα τζαι ευχάριστα.

Για την γέμιση, αντί αναρή έβαλλα τυρί Ricotta το οποίο εν πολλά κοινό δαμε στην Αμερική τζαι εν τζείνο που συνήθως βάλλουν μες τες ιταλικες ραβιόλες ή σε λαζάνια με σπανάσhιν.
Σε 500 γρ Ricotta έβαλλα ~1/2 ποτήρι ζάχαρη, 2 κουταλιές ροδόστεμμα τζαι μπόλικη κανέλα. Αν σας αρέσκουν πιο γλυκά βαρτε παραπάνω ζάχαρη. Εμένα αρέσκει μου να μεν το κάμνω πολλά γλυτζίν το που μέσα γιατι αρέσκει μου να βάλλω μπόλικη ζάχαρη άχνη που πάνω.

Ανοίουμεν το ζυμάρι καλά…περιπου το πάχος του να εν ~0.3  πόντους. Πιο χόντρό μετά εν ψήνεται καλά. Βάλλουμε περιπου ένα κουταλάκι γέμιση, σhεπάζουμε το που πάνω τζαι κόφκουμε τα πουρέκια. Αν δέν έσhετε που τζείνο το εργαλείο χρησιμοποιάτε ένα ποτήρι/φλυντζάνι τζαι πηρουνιάστε το γυρώ γυρώ. Εγώ είχα αλλά ήταν μικρό για ραβιόλες έτσι έκοψα τα με το ποτήρι.

Τηγανίζουμεν τα σε μπόλικο φυστικέλαιο. Πρόσοχή μόλις μπουν μέσα στο λάδι φουσκώνουν έτσι γυρίστε τα ολόισhα γιατί μετά αν φουσκώσουν πολλά θα δυσκολευτείτε να τα ψήσετε που την πουπάνω πλευρά. 

Αμαν κρυάνουν, βαλλουμε στη πιατέλλα που θα τα σερβίρουμε τζαι πασπαλίζουμε κάμποση ζάχαρή άχνη χρησιμοποιόντας ένα κουλιαστήρι/σουροτήρι. Τούτη η δοσολογία έκαμε περίπου 40-45 πουρέκια. Έμεινε μου λίο ζυμάρι τζαι έβαλλα το στο ψυγείο να το κάμω τιποτε εντός των ημερών. Μπορείτε όμως να το κάμετε ωραιότατες πιττούδεν με ζαχαρη που πάνω τζαι κανέλα ή με μέλι τζαι καρύδια ή ότι κομπινέισιον θέλετε!

Πηγή: Ιστομαγειρέματα

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Χαλλουμόπιτες
  2. Κολοκυθάκια στο φούρνο
  3. Ιταλικό Κοτοπουλο στο φούρνο
  4. Κιφυλλα (aka Danish)