Πουρές κουνουπίδι με γλυκοπατάτα και κάρδαμο

 
Ένας διαφορετικός πουρές με εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα! Μπορεί να συνοδεύσει τα ψάρια σας αλλά και τα ψητά σας!

Φυσικά, θα χρειαστούμε κουνουπίδι και γλυκοπατάτα. Βράζουμε το κουνουπίδι και τη γλυκοπατάτα χωριστά μέχρι να λιώσουν εντελώς. 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουνουπίδι με τη γλυκοπατάτα σε αναλογία 3:1, αλάτι, λευκό πιπέρι, 1κσ κρέμα γάλακτος, 1κσ βούτυρο, 1-2 σπόρια κάρδαμο κοπανισμένα, 1 σπιτικό κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι, και 6κσ παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό σκληρό τυρί όπως κεφαλογραβιέρα.   
Σερβίρουμε τον πουρέ μας πλάι στο ψητό μας ψαράκι και έχουμε ένα εξαιρετικό και ελαφρύ πιάτο!
Φιλιά, Φωτεινούλα  

Πηγή: Οι καλύτερες συνταγές μου, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/tEttP/~3/8kYMW1EhBi8/blog-post_9152.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΠΟΥΡΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
  2. Κουνουπίδι γιαχνί
  3. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑΣ
  4. Αρωματικά Ρυζοτρουφάκια με Λευκή Σοκολάτα σε Γλυκιά Σούπα Λωτού με Πορτοκάλι και Κάρδαμο