Πρασοσέλινο

 

Αφού καθαρίσουμε καλά τα πράσα (ενα κιλό για 2 άτομα), τα κόβουμε σε κομμάτια 2-3 εκατοστών. Το ίδιο κάνουμε και σε 2-3 καρότα.
Από ένα σέλινο παίρνουμε τα μισά φύλλα του και τα ψιλοκόβουμε, όπως και τη σελινόριζα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου μισό ποτηράκι ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα πράσα.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και τ” αφήνουμε να σιγοβράσουν για κανα μισάωρο.

Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε και ένα αυγολέμονο (1 αυγό – χυμό ενός λεμονιού), ανακατεύουμε και σερβίρουμε:

Πηγή Δειπνοσοφίσματα

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Χοιρινό πρασοσέλινο
  2. Πρασοσέλινο του Σεπτέμβρη
  3. Πρασοσαλάτα
  4. Ψαρόσουπα με σκορπιό

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • πρασοσελινο αργυρω
  • πρασα αυγολεμονο αργυρω
  • πρασοσέλινο αυγολέμονο αργυρω
  • πρασοσελινο χωρις κρεας αργυρω
  • πρασοσελινο χωρις κρεας