Πρασοσαλάτα

 

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο να χαρακτηρίζω το παρόν πόνημα ως σαλάτα.
Ισως ντιπ (για ντιπ) θα “πρεπε να ονομαστεί, αλλά τέλος πάντων…

Παίρνουμε δυο πράσα. Τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε. Ψιλοκόβουμε το άσπρο κομμάτι τους, ενώ το πράσινο το χρησιμοποιούμε κάπου αλλού, π.χ. σε πρασοσέλινο.
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα πράσα σ” ένα μπολ. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές πελτέ, ελαιόλαδο, το χυμό μισού λεμονιού, μια πρέζα φλισκούνι και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και τ” αφήνουμε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Πηγή Δειπνοσοφίσματα

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φαγκρί με πράσα (σ.σ.*)
  2. Πρασοσέλινο
  3. Σολομός λεμονοψημένος
  4. Γεμιστές πιπεριές

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • Πρασοσαλάτα