Πτι – Φούρ

 

Υλικά

1 νεροπότηρο ψιλοκοπανισμένη καρυδόψιχα

1,5 φλυτζάνα ζάχαρη

0,5 κιλό φρέσκο βούτυρο

4 αυγά

1/2 κουταλάκι σόδα

1 κιλό αλεύρι

Τρόπος παρασκευής

 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 20 λεπτά στο μίξερ.

Προσθέτουμε τη σόδα και τους κρόκους από τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 15 λεπτά.

Ρίχνουμε αλεύρι σιγά – σιγά και λίγο – λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή. Δεν πρόκειται να σηκώσει όλο το αλεύρι η ζύμη μας. Μην ξεγελαστείτε και το ρίξετε όλο μέσα στο μίξερ.

Ανοίγουμε τη ζύμη στο τραπέζι μας, με τον πλάστη σε πάχος περίπου ένα δάχτυλο.

Κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι. Κρατάμε τα κομματάκια, ξαναπλάθουμε την ζύμη, την ξανανοίγουμε κ.ο.κ.

Χτυπάμε καλά τα ασπράδια των αυγών. Αυτό λέγετε μαρέγκα.

Βουτάμε τα στογγυλάκια μας στην μαρέγκα και τα πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.

Τα ενώνουμε ανά δύο και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Σε προθερμασμένο φούρνο των 180 βαθμών, σε 25 με 30 λεπτά τα πτι – φούρ μας είναι έτοιμα. 

Πίνουμε καφεδάκι Ελληνικότατο και . . . σχολιάζουμε την επικαιρότητα.

Πηγή KOMOTHNH – ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!
  2. Πτι φουρ σπιτικά και νόστιμα
  3. ΛΕΜΟΝΟΤΑΡΤΑ
  4. Κουλουράκια λαδιού Νηστίσιμα