~ΡΑΒΑΝΙ (πειραγμένο)~

 

Δείτε τη συνταγή στο una cucina

Συνήθως…για να μην πω πάντα, πειράζω λιγάκι τις αρχικές συνταγές. Μ” αρέσει να βάζω την δική μου πινελιά. Έτσι και αυτην την φορά πρόσθεσα αμυγδαλάκια για EXTRA γεύση, χυμό πορτοκαλιού για περισσότερη υγρασία, και amaretto στο σιρόπι για άρωμα.
Αααααννν και δεν ειμαι ο Παρλιάρος, μπορώ να πω οτι τα κατάφερα!!
Αν δεν με πιστεύετε………….ρωτήστε τον Γιώργο που τραταρίστηκε!!!!
Καλή γλυκιά εβδομάδα.

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. τσ. αλεύρι φαριν απ
6 αυγά ( χωριστά τα ασπράδια)
1 φλ. τσ. ζάχαρη
2 βανίλιες
7 κτ. σπ. γάλα
1/2 φλ. τσ. χυμό πορτοκάλι
1 κτ. γλ. μπέικιν
1 πλ. τσ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι
2 και λίγο πτ.νρ. ζάχαρη
3 πτ.νρ. νερό
λίγο amaretto
120 gr βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, το ξύσμα και τα αμύγδαλα.
Αφήνουμε τα υλικά να χτυπηθούν καλά για 5′ και στο ενδιάμεσο χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά απο την μαρέγκα στο μείγμα του γλυκού, ανακατεύοντας απαλά για να μην χαθεί ο αέρας απο τα ασπράδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι ( αυτό της photo είναι 23cm ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα με αντιστάσεις κάτω για 40′ περίπου στους 170C.

Όσο ψήνεται το γλυκάκι μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αφού ψηθεί, το χαράζουμε και σιροπιάζουμε, ζεστό γλυκό, ζεστό σιρόπι.

Καλή επιτυχία!!

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ
  2. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & PHILADELPHIA
  3. Κολοκυθολούλουδα για μερακλήδες
  4. ~ Κοτόπουλο με Κριθαράκι ~

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • συνταγες μαγειρικης πειραγμενες