Ρεβυθάδα….εξπρές!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook

Σημείωση: η παραδοσιακή Ρεβυθάδα της Σίφνου είναι βέβαια αξεπέραστη γιατί πέρα από τον ξυλόφουρνο, το κατάλληλο πήλινο σκεύος και αυτή την μακρόσυρτη ολονύκτια διαδικασία ψησίματος, πρέπει να χρησιμοποιεί και ρεβύθια ντόπιας παραγωγής και όσοι ξέρουν από Κυκλάδες γνωρίζουν πολύ καλά την ασύγκριτη νοστιμιά που διαθέτουν τα προϊόντα αυτών των νησιών. Εγώ παρασκεύασα την εν λόγω συνταγή προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μεγάλων ταχυτήτων των πόλεων και στα ρεβύθια των σουπερμάρκετ.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ρεβύθια
3    μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι πιπέρι ρίγανη ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Βάζουμε από βραδύς τα ρεβύθια να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό και το πρωί αφού τα ξεπλύνουμε καλά τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυρέξ ή αλλο πήλινο σκεύος. Το καλύτερο είναι αυτό με καπάκι για να το σκεπάσουμε. Εγώ δεν είχα και το έβαλα σε ανοιχτό.

Βάζουμε το κρεμμύδι το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μετά το νερό μέχρι που το επίπεδο του να βρίσκεται 3 εκατοστά πάνω από το επίπεδο των ρεβυθιών. Βάζουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί. Εδώ υπεισέχονται κάποιοι παράμετροι: 1) Ο βαθμός ψησίματος των ρεβυθιών ποικίλλει οπότε αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσουμε ένα μπρίκι νερό ζεσταμέμο. 2) Αν χρησιμοποιούμε σκεύος με καπάκι το αφαιρούμε λίγο πριν το τέλος για να πάρουνε τα ρεβύθια χρώμα.

Το σωστό timing για να σβήσουμε το φούρνο είναι όταν το φαγητό μείνει μόνο με το λάδι του.
Δεν ξέρω πως σας φαίνεται φατσικά αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι θεσπέσιο και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Συνοδεύεται ιδανικά με ελιές!
Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε!

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΕΞΠΡΕΣ!!!
  2. Ζαμπονοτυρόπιτα… στο πι και φι!
  3. Πρασόρυζο
  4. Πένες τρικολόρε με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα