ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ (CINNAMON ROLLS)

 
image


Όλοι φαντάζομαι ξέρετε τα γνωστά Σουηδικά ρολάκια με τη ζαχαροκανελωτή γέμιση.


Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη κι εύκολη για να απολαύσετε τα γνωστά ρολάκια χωρίς να παιδευτείτε δέκα ώρες στην κουζίνα ούτε να περιμένετε ατελείωτες ώρες για να φουσκώσουν πριν μπορέσετε να τα ψήσετε. 

image


Η ζύμη τους είναι βουτυρένια και γλυκιά και θα τη λατρέψετε (εγώ πάντως την αγάπησα). Δεν είναι τέλειο όταν το εύκολο συνδυάζεται με το λαχταριστό??!

Μερικές ιδέες για τη γέμιση είναι οι εξής: μαρμελάδα, ξηροί καρποί, φρούτα, σταγόνες σοκολάτας ή με ό,τι άλλο σας αρέσει. Αυτή η συνταγή ταιριάζει με τα πάντα!! Βγάινουν περίπου 11-12 ρολάκια

Πάμε να τα φτιάξουμε?
ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη
2 και 3/4 φλ. αλεύρι (εγώ έβαλα 1 φλ. ολικής και 1 & 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 φλ. νερό
1/4 φλ. γάλα
2& 1/2 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο αβγό
Γέμιση
3 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα
1/4 φλ. ζάχαρη
Γλάσο
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2-3 κ.σ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε τη μαγια σε μπολ με χλιαρο νερο και την αφηνουμε για λιγα λεπτα.
Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα της ζυμης και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη.
Την αφηνουμε για μια ωρα να σκεπασμενη να φουσκωσει.
Ανοιγουμε τη ζυμη με τον πλαστη σε οβαλ και πασπαλιζουμε με τη γεμιση της ζαχαροκανελας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 40 λεπτα.
Αν το επιθυμουμε μετα το ψησιμο περιχυνουμε με γλασο.
Enjoy! 


Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: That’s Eat!, http://thatseat.blogspot.com/2017/02/cinnamon-rolls.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φτιάξε cinnamon rolls! γιατί αγαπάμε τα ρολλάκια…
  2. Cinnamon rolls με γλάσο καραμέλα γάλακτος
  3. ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
  4. Μικρά Ρολά Κοτόπουλου με Κάρυ