ΡΟΛΑ ΜΥΖΗΘΡΑΣ

 

Δείτε τη συνταγή απο una cucina

Έχουν περάσει 4 μέρες κι εγώ ακόμα στον κόσμο μου… Δε φταίω όμως!! Εσείς με φέρατε σ’ αυτή την κατάσταση κι άντε τώρα να προσγειωθώ. Βέβαια δε λείπουν οι σχετικές πιέσεις κι έτσι θέλοντας και μη, ανασήκωσα τα μανίκια, έτοιμος και πάλι για … δράση.
«Τι θα γίνει, θα βάλεις εκείνη τη συνταγή με το τριανταφυλλάκι;» μου πέταξε χθες η αγαπημένη μου συνάδελφος. Το είχε δοκιμάσει πρόσφατα και … μάλλον της άρεσε!!
«Ε, τι να κάνομε;» που λέει και το Αφεντικό, μπήκα και πάλι στην παραγωγή.
Η συνταγή προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής και πιο συγκεκριμένα από την Κροατία. Η Sanela στο δικό της blog την ονομάζει «αλμυρά τριαντάφυλλα» λόγω του σχήματος της ζύμης που όντως θυμίζει τριαντάφυλλο.
Λόγω της γέμισης όμως που έτυχε να βρίσκεται στο ψυγείο μου, εγώ τα βάφτισα ρολά μυζήθρας, μιας που το θεωρώ πιο …«εμπορικό»!!! Ε, να βγάλουμε και κανένα φράγκο  :))


ΥΛΙΚΑ (~16 τεμ)
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ κρέμα γάλακτος light
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα γάλα χλιαρό
1½ κ.γ. στιγμιαία μαγιά
1 κ.γ. μπέικιν-πάουντερ
αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
300 γρ μυζήθρα Κρήτης
Θα χρειαστούμε επίσης:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
1. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη στιγμιαία μαγιά, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα).
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
3. Όταν «ανεβεί» το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε χοντρό φύλλο 3-4 mm. Κόβουμε κύκλους διαμέτρου ~10 cm (τα περισσεύματα τα μαζεύουμε και τα ξαναζυμώνουμε) και τους αλείφουμε με το αρωματισμένο λιωμένο βούτυρο. Κόβουμε τον κύκλο σταυρωτά στα 4 σημεία, αφήνοντας το κέντρο ανέπαφο.(Σας έβαλα και τυφλοσούρτη !!!)

Εκεί βάζουμε 1 κομμάτι μυζήθρας και τυλίγουμε κάθε πέταλο γύρω από το τυρί.
4. Βάζουμε τα ρολά σε ελαφρά βουτυρωμένα μαφινοθηκάκια .
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
6. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται ζεστά. Έχουν απίστευτο άρωμα και υπέροχη γεύση. (Ρωτήστε και τη maria mas.)
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε τριανταφυλλάκια με διαφορετική γέμιση, αλμυρή ή γλυκιά (βάλτε φαντασία).

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Live!
  2. Κολοκυθολούλουδα για μερακλήδες
  3. ~Μηλόπιτα Upside Down~
  4. ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ