ΡΥΖΟΓΑΛΟ

 

Δείτε τη συνταγή απο AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Photobucket

Ρυζογαλάκι για σήμερα.
Και ποιος δεν το τρώει;; :)))
Για πάμε να το φτιάξουμε.


Χρειαζόμαστε:

Υλικά:
μισό φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1,5 φλ. τσαγιού νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
4 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
μία βανίλια
μισό φλ. τσαγιού ζάχαρη
κανέλα σκόνη

Τι κάνουμε:
Ξεπλύντε το ρύζι με λίγο νερό. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά.
Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι κι ανακατέψτε.
Χαμηλώστε τη φωτιά σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό (να έχει βράσει το ρύζι αλλιώς προσθέστε λίγο ακόμα νεράκι ζεστό μέχρι να βράσει).
Βάλτε το 1/4 φλ. τσαγιού γάλα σ’ένα μπωλάκι και διαλύστε σ” αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράστε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρηκαι ρίξτε το στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Ανακατέψτε καλά σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτάκια.
Ρίξτε στην κατσαρόλα, το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 4 – 5 μπολάκια.
Πασπαλίστε αν θέλετε με λίγη κανέλα, αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στο ψυγείο.

Καλή σας επιτυχία!

Πηγή: AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ρυζόγαλο!
  2. Ρυζόγαλο στο φούρνο
  3. ΡΥΖΟΓΑΛΟ!!!
  4. ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – Ρυζόγαλο