Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

 

Δείτε τη συνταγή στο Βιβλίο Μαγειρικής

Υλικά

1/2 φλυτζάνι ρύζι

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί γάλα καρύδας

3 κρόκοι αυγών

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

κανέλα

Οδηγίες

Πλένουμε καλά το ρύζι, και το βράζουμε σε 1 1/2 λίτρο νερό μαζί με το γάλα καρύδας. Αφήνουμε να βράσει καλά. Οταν έχει μείνει λίγο νερό, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και αν θέλουμε λίγα ξυλάκια κανέλας για το άρωμα. Αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το ζεστό ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μεχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.

Σερβίρουμε σε μπολάκια, πασπαλισμένα με κανέλα.

Πηγή: Βιβλίο Μαγειρικής

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Νηστίσιμο κέικ με γάλα καρύδας/ Vegan coconut cake
  2. Κόκκινες Φακές Σούπα με γάλα καρύδας
  3. Ρυζόγαλο στο φούρνο
  4. ΡΥΖΟΓΑΛΟ