Ρυζόγαλο!

 

Δείτε τη συνταγή απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Υλικά

1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ

1 1/2 κούπα νερό

1/4 κουταλάκι αλάτι

4 κούπες γάλα

2 κουταλιές κορν φλάουρ

λίγη βανίλια

1/2 κούπα ζάχαρη

κανέλα

Ατομα: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 10′

Χρόνος ψησίματος: 30′

Εκτέλεση
Βάλτε το ρύζι σε σουρωτήρι και ξεπλύνετέ το με λίγο νερό. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά. ΄Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι κι ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, μέχρι ν” απορροφηθεί όλο το νερό. Στο μεταξύ, χωρίστε 1/4 κούπας γάλα και διαλύστε σ” αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε επί 20′. Ρίξτε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά, 5′-8′ περίπου. Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. ΄Οταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΡΥΖΟΓΑΛΟ
  2. ΡΥΖΟΓΑΛΟ!!!
  3. ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – Ρυζόγαλο
  4. Ρυζόγαλο στο φούρνο