Σάλτσα βινεγκρετ

 

Δείτε τη συνταγή απο Βιβλίο Μαγειρικής

Υλικά

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κουταλία της σούπας ζωμός κρέατος σε σκόνη

3 πιπερόκοκκοι τριμμένοι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη

1/2 φλυτζάνι ξύδι

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανος ψιλοκομμένος


Οδηγίες

Λιώνουμε καλά το σκόρδο μαζί με το ζωμό κρέατος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να γίνουν όλα μια ομογενοποιημένη μάζα.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ξύδι και το ελαιόλαδο.  Ανακατεύουμε μαζί και τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε με μανιτάρια, φοινικοκαρδιές, λαχανικά, κλπ.

Πηγή: Βιβλίο Μαγειρικής

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα μουστάρδας
  2. Φιλέτο πέρκας με Σέλερυ, Ελιές Καλαμών, Δενδρολίβανο και Βινεγκρέτ ούζου
  3. Πένες με σάλτσα ταραμα
  4. Ριγκατόνι με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα